Anpassade grundskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Anpassade grundskolan

De anpassade skolformerna är en egen skolform för elever som bedöms att inte ha förutsättningar att nå upp till grundskolans eller gymnasiets kunskapskrav för att de har en intellektuell funktionsnedsättning. De anpassade skolformerna har en egen läroplan och undervisningen anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. 

Inom de anpassade skolformerna på Gotland undervisar vi elever från årskurs 1-9 i anpassad grundskola och årskurs 1-4 i anpassad gymnasieskola. I nuläget har vi ca 80 elever inskrivna i anpassad grundskola och ca 35 elever inskrivna i anpassad gymnasieskola. 

Våra medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.
Verksamheten inom de anpassade skolformerna finns idag lokaliserad på flertalet skolor runt omkring på ön.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu två speciallärare med ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. Som speciallärare inom anpassade grundskolan arbetar du utifrån varje elevs utveckling och förutsättningar. Eleverna har en intellektuell funktionsnedsättning och befinner sig på olika utvecklingsnivåer.

Som speciallärare ansvar du för planering och genomförande av den pedagogiska verksamheten. Du är även delaktig i arbetet runt det systematiska kvalitetsarbetet. Du kan ha undervisning i både ämnen och ämnesområden. Du arbetar utifrån elevers behov, intressen och förutsättningar. Arbetet kan ibland vara fysiskt ansträngande och innehåller viss omvårdnad.

Vem är du?

Vi söker dig som är behörig speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning samt är behörig att undervisa i textil, trä- och metall och teknik för den anpassade grundskolan.

Erfarenhet av arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning eller funktionshinder är meriterande. Körkort är önskvärt. 

Du har ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. Du är flexibel, lösningsinriktad och lyhörd för elevernas individuella förutsättningar. Det krävs att du är lugn och pedagogisk med stort tålamod med förmåga att skapa trygghet för varje elev. Du har positivt förhållningssätt till arbetet. Du behöver ha en tydlighet i ditt agerande. Du pratar, läser och skriver svenska obehindrat. Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenheter och personlighet.

Arbetet ställer krav på din förmåga att kunna planera och prioritera dina arbetsuppgifter. God kunskap om skolans styrdokument. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra för att tillsammans nå uppsatta mål.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och fritidshem. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20230814
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/684
Kontakt
  • Anna Levén, 0498-204264
Facklig företrädare
  • Jesper Forsman, Sv. lärare, 0705783090
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb