Psykiatrisk öppenvård

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Psykiatrisk öppenvård

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens verksamhetsområde psykiatri består av psykiatrisk heldygnsvård, vuxenpsykiatrisk öppenvård, beroendevård och barn- och ungdomspsykiatri. Verksamheten har totalt cirka 140 medarbetare. Verksamhetsområdets uppdrag är att ansvara för att ge psykiatrisk specialistvård till vuxna samt att ansvara för att ge vård vid psykisk ohälsa till alla barn och ungdomar till och med 17 års ålder.

Verksamheten ska erbjuda en bredd vad gäller både kompetens och utbud och vi arbetar efter en personcentrerad värdegrund som kommer till uttryck i såväl patientmöten som i möten mellan medarbetare och ledare. Vi följer de nationellt framtagna kunskapsstöden inom psykisk hälsa och arbetar med införandet av personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp samt psykiatrins egna vårdprocesskartor.

Hos oss kommer du att bli väl omhändertagen och få en god introduktion. Vi arbetar med mentorskap och du kommer att få en egen mentor som du har regelbundna avstämningar med och som ger stöd i ditt dagliga arbete. Teamen har också en teamsamordnare som jobbar nära sjuksköterskorna och ger stöd i sjuksköterskerollen.  

Dina arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i den vuxenpsykiatriska öppenvården arbetar du i ett av våra två team, med inriktning mot affektiva sjukdomar/psykostillstånd eller neuropsykiatri. Du fungerar som fast vårdkontakt för patienterna och har i den rollen en samordnande funktion. Du kommer arbeta med strukturerade psykiatriska bedömningar, psykoedukativa samtal, läkemedelsuppföljning och läkemedelsadministration, provtagning samt telefonmottagning, Arbetet kan även innebära att du deltar i vår sprututbytesmottagning.

Du kommer också vara delaktig i vårt kvalitets-och utvecklingsarbete, som till exempel med implementering av patient- och närståendeutbildningar, vårdprocesskartor och vårdförlopp. Har du dessutom en specialistutbildning i psykiatri finns möjlighet att ingå i vårt ECT-team. Samverkan med vårdgrannar, myndigheter och andra instanser är också en viktig del av arbetet. Sjuksköterskerollen innebär såväl självständigt arbete som samarbete i team, nära egna kollegor och andra medarbetare. Arbetet är dagtid.

”Roligaste sjuksköterskejobbet man kan ha!” /sjuksköterska Johanna

Att arbeta inom öppenvården gör att jag har stor möjlighet och frihet att planera mitt arbete och strukturera min dag. Att jag har goda kollegor är givetvis en bonus” /sjuksköterska Karolina

Vem är du?

Vi ser att du är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom psykiatrisk vård. Körkort är ett krav.

Meriterande är att ha erfarenhet av psykiatriskt arbete och/eller vana av att arbeta med personer med stort vårdbehov.  

Som sjuksköterska sätter du alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Detta visar sig inte bara i din höga arbetsmoral och flexibilitet utan också i ditt målmedvetna sätt. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet, noggrannhet och en vilja att vara med och utveckla psykiatrin på Gotland kan du vara den vi söker.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/690
Kontakt
  • Malin Hallin, enhetschef, 0498-204290
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-08-06

Wróć do ofert pracy