Gotlands resursskola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Gotlands resursskola

Gotlands resursskola består av två enheter, tal- och språkklasserna samt Lövsta/Vänge resursskola. Vi har idag cirka 60 elever och cirka 30 medarbetare. Tal- och språkklasserna riktar sig mot elever med språkstörning och Lövsta resursskola mot elever där behov av anpassningar i den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön är så stora att de inte kan tillgodoses i den ordinarie skolmiljön. Resursskolan har mindre elevgrupper, specifik lärarkompetens och möjlighet till mer individuellt anpassat stöd.

Dina arbetsuppgifter

I tal- och språkklasserna går elever med generell språkstörning. Vi arbetar med språk och kommunikation under hela skoldagen och på olika sätt. Ett språkutvecklande arbetssätt i samtliga ämnen är nödvändigt för att eleverna ska lyckas och nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Skolan använder anpassat lärmateriel, visuellt stöd såsom bildstöd, strukturstöd och tecken som stöd. Du kommer att undervisa i årskurs F-6 samt vara mentor. Du ingår i ett arbetslag med andra pedagoger, lärarassistent och logoped. Samarbete och kollegialt utbyte sker också med de andra enheterna inom Gotlands resursskola.

Vem är du?

Du som söker är behörig och har lärarlegitimation. Utbildning inom specialpedagogik är meriterande. Erfarenhet krävs.

Vi söker en engagerad medarbetare som vill vara del av utvecklingen av Gotlands resursskola. Erfarenhet av att jobba med elever med språkstörning och med språkutvecklande arbetssätt är meriterande.

Du är bra på att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är van vid att anpassa och förhålla dig till olika situationer och att utarbeta lärmiljöer efter elevernas olika behov.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240812
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/473
Kontakt
  • Anna Kindblad, 0498203895
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb