Gotlands resursskola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Gotlands resursskola

Gotlands resursskolor består av två enheter, tal- och språkklasserna på Solbergaskolan och Väskindeskola samt Lövsta/Vänge resursskola. Vi har idag cirka 60 elever och cirka 30 medarbetare. Tal- och språkklasserna riktar sig mot elever med språkstörning och Lövsta/Vänge resursskola mot elever där behov av anpassningar i den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön är så stora att de inte kan tillgodoses i den ordinarie skolmiljön. Resursskolorna har mindre elevgrupper, specifik lärarkompetens och möjlighet till mer individuellt anpassat stöd.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i bild och slöjd på Lövsta resursskola och i våra tal- och språkklasser på Väskinde skola. Undervisningen sker i små grupper eller en till en. Undervisningen utgår i från elevens egna styrkor och intresseområden. Du ingår i ett arbetslag med andra pedagoger och elevassistenter. Samarbete och kollegialt utbyte sker också med de andra enheterna inom Gotlands resursskolor.

Vem är du?

Du som söker är behörig och har lärarlegitimation. Utbildning inom specialpedagogik är meriterande, erfarenhet krävs. Erfarenhet av att jobba med elever i behov av särskilt stöd är meriterande.

Vi söker en engagerad medarbetare som vill vara del av utvecklingen av Gotlands resursskolor. Du är bra på att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är van vid att anpassa och förhålla dig till olika situationer och att utarbeta lärmiljöer efter elevernas olika behov. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240812
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/481
Kontakt
  • Anna Kindblad, 0498203895
  • Ted Kahlbom, 0498269702
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb