Solbergaskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Solbergaskolan

Solbergaskolan är centralt belägen i Visby, med närhet till Östercentrum och Visby ringmur. Vi utgör en dynamisk arbetsplats med ca 650 elever och 90 dedikerade medarbetare. Från och med höstterminen 2024 omfattar skolan årskurserna 7-9, en förberedelsegrupp för nyanlända elever samt särskilda undervisningsgrupper för elever med specifika svårigheter. Vi är integrerade med resursskolan tal- och språk 4-9 samt anpassad grundskola årskurs 4-9, vilket möjliggör ett givande samarbete.

Vår vision är att genom tydlig struktur, kollegialt samarbete och gemensamt ansvar skapa en inspirerande studiemiljö för alla. Genom kontinuerlig skolutveckling strävar vi efter att vara en framstående skola, med särskild inriktning på trygghet, trivsel och hög måluppfyllelse. Engagerade lärare med rätt kompetens och ett positivt arbetsklimat utgör grunden för den arbetsplats du förväntas leda. Skolledningen består av rektor och två biträdande rektorer.

Ta gärna en titt på vår hemsida för aktuell information om vår verksamhet, uppbyggnaden av vår elevhälsa samt resultat och måluppfyllelse, klicka här.

Dina arbetsuppgifter

Som biträdande rektor är du med och tar ansvar för att säkerställa måluppfyllelse och främja verksamhetsutveckling inom skolområdet. Din roll innebär att inte bara leda, utan även coacha medarbetare för att främja den pedagogiska utvecklingen. Tillsammans med övrig skolledning strävar du efter att förverkliga målen i läroplanen och de kommunala besluten om skolverksamheten. Vidare ansvarar ni för att driva utveckling och förändringsarbete på skolan.

Du har tillsammans med övrig skolledning ansvar över elevernas och personalens välbefinnande inom skolan, och du värderar samverkan i alla dess former som en integrerad del av ditt ledarskap. Du strävar efter en positiv och stimulerande atmosfär.

Du är en del i att representera skolan i samarbetet med övriga skolor i norra Visby och i dialogen med andra rektorer inom grundskolan. Du är en förespråkare för öppen kommunikation och samarbete. Du är med och fördelar resurserna för elevhälsoarbetet på skolan, vilket bidrar till att skapa en trygg och stödjande miljö för både elever och personal.

I arbetet ingår administrativa uppgifter såsom dokumentation, tjänstefördelning och schemafrågor.

Ditt arbete präglas av samarbete i skolledningen, vilket skapar en stark och enhetlig ledningsstruktur. Genom din passion för utbildning är du med och formar en framtid där varje individ kan nå sin fulla potential.

Vem är du?

Vi söker dig som har en pedagogisk examen från högskola eller universitet samt lärarlegitimation.
Du har arbetslivserfarenhet inom skola och din erfarenhet av att arbeta i enlighet med styrdokument och skollagen är av stor betydelse för oss.

Det är meriterande med aktuell och flerårig skolledarerfarenhet. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från högstadiet och är väl förtrogen inom området betyg och bedömning. Din förmåga att hantera digitala verktyg och att lära dig och navigera i olika system är också något vi värderar högt. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av administrativa uppgifter såsom dokumentation, tjänstefördelning och schemafrågor samt arbetsmiljöfrågor. 

För att lyckas i rollen som biträdande rektor är det viktigt att du är en tydlig och kommunikativ ledare. Du inger förtroende och trivs med att driva arbetet framåt samt skapa delaktighet och arbetsglädje. Du är strukturerad och har en god förmåga att planera ditt arbete.
Din förmåga att vara utvecklingsinriktad, samtidigt som du är en stabil ledare som drar nytta av dina erfarenheter och omgivning, är viktigt för oss.

Med din organisatoriska och målinriktade approach visar du gott omdöme vid ageranden och beslutsfattande. Dessutom är du lösningsfokuserad och ser möjligheter i olika situationer. Eftersom du representerar skolan i olika sammanhang och är dess ansikte utåt, värdesätter vi din förmåga att kommunicera effektivt och skapa starka samarbeten där du etablerar trovärdighet.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde augusti 2024, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/489
Kontakt
  • Erik Rudstedt, Rektor, 0498-269332
  • Jenny Neldemo Eklöf, Biträdande rektor, 0498-269709
Facklig företrädare
  • Sveriges Lärare, gotland@sverigeslarare.se
  • Kommunal, gotland.ost@kommunal.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb