Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum. Omsorg om personer med funktionsnedsättning söker personer över hela Gotland som vill vara med och göra skillnad.

Vi söker dig som vill bli kontaktperson.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en positiv och driven person med stort engagemang och intresse för människor. Du har tid över för att kunna stötta, hjälpa och umgås med en annan person under ett par timmar i veckan. Kontaktpersonens viktigaste uppgift är att fungera som ett personligt stöd i olika situationer.

Huvudsyftet är att komma hemifrån och göra något som att fika, promenerar, samtala, shoppa, göra utflykter eller något annat som ni är intresserade av.

Vem är du?

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yrket men det är meriterande om du har en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik eller om du har erfarenhet av arbete med barn eller vuxna med funktionsnedsättningar.

För att bli kontaktperson måste du ha fyllt 18 år samt kunna uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Till e-tjänst för registerutdrag; klicka här. Det kan ta upp till två veckor innan polisen skickar ditt utdrag.

Vad händer efter att du har ansökt? Vi går igenom de ansökningar vi får in löpande och om vi har behov av din kompetens kommer vi att bjuda in dig på en intervju.

Anställningsvillkor:

Att vara kontaktperson är ingen anställning utan ett uppdrag. Som kontaktperson får ni ett arvode som ersättning för uppdraget och en omkostnadsdel som skall täcka utgifter exempelvis fika och aktiviteter.

Arvodet och omkostnadsersättningen följer Sveriges kommuner och regionens riktlinjer.

Tillsättning sker löpande under annonseringstiden, varaktighet varierar beroende på ärenden.

Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Timavlönad
Antal lediga befattningar 12
Sysselsättningsgrad Timmar vid behov
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/495
Kontakt
  • Chris Carsbo, samordnare, 0498-204349
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb