Socialförvaltningen och hälso- och sjukvårdsförvaltningen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Socialförvaltningen och Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Socialförvaltningen och Hälso- och sjukvårdsförvaltningen startar i samarbete med Arbetsförmedlingen nu en utbildning som syftar till arbete som serviceassistent/servicemedarbetare på Visby lasarett eller på något av våra särskilda boenden runt om på Gotland under sommaren 2023.

Visby lasarett är ett akutsjukhus. Här finns i stort sett alla specialiteter som medicin, kirurgi, kardiologi, infektion, ögon, öron, barn, förlossning, gynekologi, ortopedi, operation, intensivvård, psykiatri med mera.

Det finns 10 särskilda boenden för äldre på 6 orter runt om på Gotland. Uppdraget är att hjälpa de äldre under hela dygnet med olika insatser utifrån behov och önskemål för att ge förutsättningar för ett meningsfullt och värdigt liv.

Inom Region Gotlands arbetar vi med förtroende, omtanke och delaktighet. 

Dina arbetsuppgifter

Utbildningen är totalt 10 veckor lång och för att få delta måste du vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska moment samt praktik på den tänkta arbetsplatsen.

Efter slutförd och godkänd utbildning erbjuds du en anställning i minst 10 veckor under sommaren 2023.  

Arbetet för servicemedarbetare innefattar arbetsuppgifter inom sjukvården och äldreomsorgen som inte innebär direkt omvårdnadsarbete med patienten eller den boende.  Du tillhandahåller servicetjänster av god kvalitet vilket bidrar till att vårdutbildad personal i större grad kan fokusera på direkt omvårdnadsarbete. 

Ditt uppdrag innebär bland annat att hålla ordning i lokaler och allmänna utrymmen, vara behjälplig vid handel och ärenden samt rengöring av hjälpmedel. Vidare arbetar du med städning enligt rutin på arbetsplatsen, tvätt, tvättbeställningar, hantering av förrådsvaror samt sophantering. Du är ett stöd vid måltider och hjälper till med kökssysslor och varuhantering.

I din roll inom särskilt boende är du även behjälplig vid sociala aktiviteter, ledsagning och transporter. 

I din roll på Visby lasarett är du även behjälplig vid transporter av material och prover inom sjukhuset samt vid behov även transport av patienter mellan enheter. Arbetet på lasarettet innebär även att i samband med ut- och inskrivning av patienter ansvara för städning av vårdrum enligt specifika hygienrutiner, inklusive rutiner för smittsamma sjukdomar samt städ av sköljrum på vårdavdelning. 

Vem är du?

Vi söker dig som är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen och vill ha en möjlighet till utbildning och arbete, en ny utmaning och ett utvecklande uppdrag. Det är meriterande om du har erfarenhet av service och bemötande.

Som person har du både förmåga och vilja att arbeta såväl självständigt som i grupp, är öppen för förändringar och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Du bidrar till en god stämning och deltar aktivt i det dagliga arbetsmiljöarbetet genom att vara engagerad och mån om att skapa goda relationer.

Du har goda kunskaper i det svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift samt har en god läsförståelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. 

Utbildningen startas upp under förutsättning att det blir tillräckligt många sökande. Urval och intervjuer sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230411
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flera orter
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/385
Kontakt
  • Jenny Hult, enhetschef, 0498-268599
  • Anna Lipponen, utbildningshandläggare, 0498-204558
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb