Miljö- och hälsoskydd

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Miljö- och hälsoskydd

Vi söker dig som vill vara med och bidra till en god livsmiljö på Gotland.

I enhet miljö är vi 12 medarbetare som arbetar med tillsyn och samverkan med företag och medborgare. Vi arbetar i fina lokaler på Visborgsområdet i Visby. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att arbeta flexibelt. Inom enheten finns bred kunskap om miljö- och hälsoskyddsfrågor och vi har en kultur där vi hjälper varandra.

Enhet miljö är en del av avdelningen för miljö och livsmedel och tillsammans arbetar vi för miljön på Gotland. På avdelningen arbetar vi även med att mat och dricksvatten är säkert för konsumenter och att försäljning av alkohol, tobak och receptfria läkemedel går rätt till. På avdelningen arbetar bland annat livsmedelsinspektörer, alkoholhandläggare, kommunekologer och miljöskyddsinspektörer. Avdelningen har totalt cirka 40 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Miljötillsynen är en kontroll av att verksamheter följer reglerna inom miljölagstiftningen, samt en dialog för att bidra till förbättringar. I enhet miljö bedrivs miljötillsyn av ett flertal olika branscher, som bland annat industrier, lantbruk, avloppsanläggningar och förorenade områden. Vi gör även miljöbedömningar i bygglov och detaljplaner. Vi arbetar självständigt med egna ärenden och har mycket samarbete mellan kollegor.

Vi söker dig som vill arbeta med tillsyn inom hälsoskyddsområdet. Det innebär tillsyn av inomhusmiljön i bostäder och skolor, hygienrutiner vid fotvårdare och tatuerare, med mera. Du kommer även handlägga inkommande klagomålsärenden och vara i kontakt med medborgare och verksamheter. Inom hälsoskyddsområdet kommer du ha en närmaste kollega som du arbetar tillsammans med.

I enheten finns möjlighet att arbeta med varierade uppgifter och det finns möjlighet att arbeta även med exempelvis tillsyn av förorenade områden.

Vem är du?

Du behöver ha högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd, miljövetenskap, folkhälsovetenskap, eller motsvarande utbildning med koppling till miljöbalkens område. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi ser det meriterande om du har erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken och erfarenhet av arbete med inomhusmiljö och/eller bullerfrågor. Erfarenhet av arbete med förorenade områden ser vi också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Samarbetsförmåga med kollegorna är viktigt, samt att du självständigt planerar och driver dina egna ärenden. Arbetet innebär kontakt med medborgare, företag och andra kommunala verksamheter som du behöver bemöta på ett professionellt och serviceinriktat sätt. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

I rollen som myndighetsperson behöver du vara serviceinriktad och välvillig, men samtidigt kunna göra objektiva bedömningar, vara tydlig och ställa krav där det behövs.

Intervjuer planeras att genomföras under vecka 26.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/378
Kontakt
  • Jonatan Levin, 0498-269728
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb