Livsmedel och alkoholtillstånd

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Livsmedel och alkoholtillstånd

Enheten livsmedel och alkoholtillstånd är en del av avdelningen för miljö och livsmedel på samhällsbyggnadsförvaltningen. På avdelningen arbetar vi för miljön på Gotland, att mat och dricksvatten är säkra för konsumenter och att försäljning av alkohol, tobak och receptfria läkemedel går rätt till. På avdelningen arbetar bland annat livsmedelsinspektörer, alkoholhandläggare, kommunekologer och miljöskyddsinspektörer. Avdelningen har totalt cirka 40 medarbetare.

Enheten ansvarar för livsmedelskontroll samt handläggning av tillstånd och tillsyn enligt alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter och lag om handel med receptfria läkemedel. Den består av tre alkoholhandläggare, sex livsmedelsinspektörer och en enhetschef. Det är en välfungerande enhet med engagerade kollegor som erbjuder en mycket god arbetsmiljö!

Dina arbetsuppgifter

Som alkoholhandläggare inom Region Gotland kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att handlägga och utreda ärenden rörande tillstånd för alkoholservering och tobaksförsäljning samt planera och genomföra tillsyn enligt alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter samt lagen om handel med läkemedel. Du samverkar med andra myndigheter såsom Polismyndigheten, Skatteverket och Räddningstjänsten.

För att skapa en trygg och säker bransch på lika villkor kontrollerar vi tillståndshavarnas personliga lämplighet, bolagens ekonomi och varifrån pengar kommer som finansierar verksamheterna. Vi har i uppdrag att bekämpa ekonomisk brottslighet och en del i detta är den ekonomiska prövningen. Rollen som alkoholhandläggare innefattar även utredning av ekonomiska frågor så som granskning av årsredovisning, bokföring, aktiebolagsregler och revisionsregler.

Arbetstiden är företrädesvis dagtid, men helg ,-kvälls- och nattjänstgöring kan förekomma i samband med tillsyn.

Vem är du?

För denna tjänst krävs att du har juristexamen eller annan högskoleutbildning med likvärdig juridisk inriktning, alternativt annan högskoleutbildning samt mångårig erfarenhet av juridiskt arbete/kvalificerat utredningsarbete som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du behöver ha körkort då resor i tjänsten förekommer.

Vi ser det meriterande om du har erfarenhet av och kunskap om ekonomisk granskning, så som arbete med årsredovisningar, bokföringsregler, aktiebolagsregler, revisionsregler. Erfarenhet av arbete i en kund- och serviceinriktad verksamhet, erfarenhet av arbete som jurist eller annan relevant juridiskt arbete. Kunskap om alkohollagen samt erfarenhet av handläggning och utredning enligt alkohollagen är också meriterande.

Vi ser att du har flerårig och aktuell erfarenhet av ärendehandläggning och utredning, flerårig och aktuell erfarenhet av myndighetsutövning samt en mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser. I rollen som alkoholhandläggare är det viktigt att du har en hög serviceförmåga. Du har intresse av och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att vänligt leverera lösningar. Eftersom trycket av ärenden tidvis är högt är det viktigt att du både är stabil och strukturerad. Du har förmåga att prioritera och planera om bland flera viktiga arbetsuppgifter och vara effektiv i din handläggning. Du har ett gott omdöme samt ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet i planering, agerande och beslut. Vidare är du noggrann och ansvarstagande med en god känsla för rättssäkerhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/430
Kontakt
  • Andreas Larsson, 0498269415
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb