Patientsäkerhet, smittskydd och beredskap

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Patientsäkerhet, smittskydd och beredskap

Vårdhygien är en expertfunktion som genom rådgivning och undervisning hjälper vårdens medarbetare och chefer att ge patienter en god och säker vård. Är du intresserad av att förebygga vårdrelaterade infektioner och arbeta för att förebygga smittspridning? Som hygiensjuksköterska i hälso- och sjukvårdsförvaltningen kommer du tillhöra enheten för patientsäkerhet, smittskydd och beredskap. Arbetet sker i ett team som består av smittskyddsläkare/ hygienläkare, smittskyddssjuksköterska, hygiensjuksköterska samt administratör.

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete, där utvecklingsarbete spelar en viktig roll. Arbetet är självständigt och utåtriktat. Det innehåller en stor grad av samarbete och personliga möten med många aktörer inom vård och omsorg. Arbetsuppgifterna är omväxlande och ibland komplexa, vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter i yrkesrollen. I arbetsuppgifterna ingår epidemiologisk övervakning och samverkan med regionens upphandlingsverksamhet och byggverksamhet. Uppdraget omfattar samarbete med hälso- och sjukvårdsförvaltningens och socialförvaltningens verksamheter inom egen regi och privat regi.

Bland arbetsuppgifterna ingår att informera, undervisa och lämna råd i vårdhygieniska frågor. Tillse att vårdhygieniska rutiner är uppdaterade, lättillgängliga och kända för all vård- och omsorgspersonal. Medverka vid smittspårning inom vård och omsorg och rekommendera förebyggande åtgärder mot smitta och vårdrelaterade infektioner. Hålla dig uppdaterad om infektionsläget globalt, regionalt och lokalt och samverka med vårdens chefer och vårdpersonal.

Du förväntas att arbeta självständigt men i nära samarbete med ditt team, med chefer och medarbetare.

Vem är du?

Du är legitimerad sjuksköterska och har arbetslivserfarenhet från yrket. Tjänsten innebär en del resor vilket kräver att du har B-körkort. Det är meriterande om du har kunskap inom smittskydd, vårdhygien eller infektion och tidigare erfarenhet av att vara drivande i projekt- eller utvecklingsarbete.

Du har en pedagogisk kompetens, är lösningsinriktad och handlingskraftig och kan tydligt och strukturerat driva och leda processer mot uppställda mål. Du förstår vikten av att förankra och pedagogiskt kommunicera inom ditt ansvarsområde. För att lyckas i rollen är du utåtriktad, kommunikativ och prestigelös. Arbetet innebär många kontakter utanför arbetsplatsen, vilket ställer krav på din förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och har god datorvana.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-03-01
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240624
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/492
Kontakt
  • Maria Amér, 0498-268249
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb