Strokeavdelning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Strokeavdelningen

Vi söker sjuksköterskor till Strokeavdelningen C3. Vi är en vårdavdelning med tio ordinarie vårdplatser och en överbeläggningsplats. Inriktningen är akut strokevård och rehabilitering efter stroke. Utöver detta vårdar vi patienter med neurologiska sjukdomar och skador.

På avdelningen arbetar vi i team undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, rehabassistent och läkare samt logoped, kurator och dietist. Varje vecka har avdelningen en gemensam TEAM-rond då vi planerar och utvärderar vården för våra rehabpatienter. Som sjuksköterska arbetar du i team med en till två undersköterskor och har omvårdnadsansvar för fem patienter.

Vi är en engagerad arbetsgrupp som arbetar tillsammans med fokus på personcentrerad vård och ett rehabiliterande förhållningssätt samt med en stor vilja att utvecklas. Dina sjuksköterskekollegor är alla erfarna och i gruppen finns en stor vilja att utveckla vården tillsammans med övriga teamet.

Vi söker nu dig som är en engagerad sjuksköterska med vilja att utvecklas tillsammans med oss. Under kommande år kommer vi att fortsätta strokekompetensutbildning, 3hp. Utbildningen genomförs i hela arbetsgruppen och kommer leda arbetsgruppen framåt. Som sjuksköterska, med eller utan tidigare erfarenhet av stroke och neurologi, får du en möjlighet att fördjupa dig inom området och utvecklas tillsammans med kollegor. Utifrån intresse och behov tilldelas du som sjuksköterska ett ansvarsområde där du får ett utökat ansvar och möjligheter att följa upp och utveckla verksamheten.

Är du nyexaminerad sjuksköterska och har fått din legitimation de senaste tolv månaderna deltar du i introduktionsåret där du genom färdighetsträning, reflektion och diskussioner i grupp tillsammans med erfarna sjuksköterskor och andra professioner får utveckla din förmåga som sjuksköterska. Genom introduktionsåret vill vi ge dig som ny sjuksköterska möjlighet till klinisk träning, fördjupning och reflektion för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt att komma in i ditt nya yrke. Vår förhoppning är att du efter introduktionsåret ska känna trygghet i din yrkesroll och se kompetensutveckling som en naturlig del i ditt arbete.

Dina arbetsuppgifter

Utifrån evidens och beprövad erfarenhet planerar, genomför och utvärderar du omvårdnaden tillsammans med erfarna undersköterskor. Du företräder omvårdnaden i det multiprofessionella teamet och stöder patienter och anhöriga under tiden på avdelningen. Du samordnar vården på avdelningen och deltar i samordningen inför trygg utskrivning. Du samverkar med anhöriga, andra verksamheter och funktioner både inom och utom sjukhuset.

I uppdraget ingår att handleda studenter och introducera nya kollegor.

Är du nyexaminerad ligger fokus på att komma in i din nya roll och efterhand tar du större del i ansvarsområden och verksamhetsutveckling.

Vem är du?

Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Du kan vara nyexaminerad eller erfaren och har ett intresse för att jobba med stroke och andra neurologiska sjukdomar. Har du erfarenhet av stroke och neurologi är det ett plus.

Du är öppen, självständig och ansvarstagande. Du vill utvecklas i din yrkesroll och deltar aktivt i utvecklingen av verksamheten. Du uppskattar att vara en del av ett team och samarbeta nära kollegor. Arbetet ställer krav på din förmåga att kunna planera och prioritera dina arbetsuppgifter även i situationer där du snabbt behöver ställa om. Du kommunicerar väl och är tydlig både i din kommunikation och i ditt förhållningssätt. Du är lösningsfokuserad och flexibel till din läggning.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 38,25 h/v
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/509
Kontakt
  • Cecilia Berg, Enhetschef, 0498268970
Facklig företrädare
  • Julia Glifberg, Vårdförbundet
  • Susanne Wåhlin, Vårdförbundet
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb