Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1700 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Om verksamheten

Inom omsorgen ger vi stöd och service till personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Vi arbetar för att underlätta och stödja våra brukare/kunder till att klara det praktiska i vardagen. Målet är att dem skall få ett så självständigt liv som möjligt. Med den enskilde i centrum arbetar vi utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Avlösarservice är en insats som syftar till att ge föräldrar till ett barn med funktionsnedsättning möjlighet till avlastning. Detta sker efter beslut från myndighetsavdelningen och utförs efter barnets behov, antingen regelbundet eller tillfälligt. Insatsen ges i hemmet eller i närmiljö och finns tillgänglig både dagtid, kvällar och nätter.

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi efter timvikarier till kunder som blivit beviljade några timmar avlösarservice per månad. Barnen är i åldersspannet 7-16 år med varierande behov och mellan 3-43,5 timmars avlösning i månaden. Du kommer bli introducerad hos ett barn och sedan bli uppbokad för det antal timmar som barnet är beviljad. Vill du arbeta mer så finns möjlighet att bli introducerad hos fler barn.

Vi söker dig som är lyhörd, flexibel och engagerad i ditt uppdrag och som vill vara med att göra skillnad samt skapa en meningsfull vardag för barnet. Uppdragen består av varierande arbetsuppgifter där du får ge stöd efter barnets behov, skapa trygghet och stabilitet samt även motivera barnet i att utvecklas.

Kvalifikationer

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yrket men det är meriterande om du har erfarenhet av barn eller människor med funktionsnedsättningar. Det är även meriterande om du har en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik. Önskvärt med B-körkort.

När man arbetar med barn och ungdomar måste man enligt lag lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. Det begär du ut genom att skicka in nedanstående blankett till polisen https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/.

Det går bra att du skickar din ansökan till oss innan utdraget kommit. Om du blir kallad till intervju kan du ta med utdraget då eller skicka in det senare men innan du har visat upp det i original får du inte börja arbeta.

Vad händer efter att du har ansökt?  Vi går igenom de ansökningar vi får in löpande och om vi har behov av din kompetens kommer vi att bjuda in dig på en intervju.

 



 



Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad Timvikariat
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/130
Kontakt
  • Charlotta Karlsson, 0498204601
Publicerat 2021-09-24
Sista ansökningsdag 2021-11-28

Tillbaka till lediga jobb