HSF Bemanning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vårdnära service, sommarvikariat

Visby lasarett är ett akutsjukhus. Här finns i stort sett alla specialiteter som medicin, kirurgi, kardiologi, infektion, ögon, öron, barn, förlossning, gynekologi, ortopedi, operation, intensivvård, psykiatri mm. Lasarettets storlek gör att våra medarbetare har ett brett arbetsområde, med stora möjligheter till lärande och ständig utveckling.

Vi söker nu medarbetare inom vårdnära service för sommarvikariat.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet för servicemedarbetare i vårdnära service innefattar arbetsuppgifter i sjukvården som inte innebär direkt patientarbete med särskilt krav på vårdutbildning. Du kan som servicemedarbetare även bemanna extravak samt arbeta som förstärkning/vårdbiträde på vårdavdelning. I samarbete med närmaste chef och i samverkan med kunden bidrar du till utveckling och ständiga förbättringar av vårdnära servicetjänster.

Arbetsuppgifterna i vårdnära service innefattar bland annat hantering av förråd, uppackning av varor och tvätt samt beställning av tvätt via datoriserat beställningssystem. I samband med ut- och inskrivning av patienter sköter du städning av vårdrum och patientnära hjälpmedel. Du hanterar sop- och tvättsäckar samt städning av sköljrum på vårdavdelning. Transporter av material och prover inom sjukhuset, vid behov transport av patienter mellan enheter, ingår i arbetet. Medarbetare i vårdnära service samarbetar nära vårdens professioner på de specifika enheterna där syfte och uppdrag är att tillhandahålla servicetjänster av god kvalitet samt bidra till att vårdutbildad personal i större grad kan fokusera på direkt patientarbete.

Som extravak/förstärkning/vårdbiträde utför du patientnära, omvårdande arbetsuppgifter som inte ställer krav på lägst undersköterskekompetens. Som extravak består arbetsuppgiften i att tillhandahålla ständig närvaro/tillsyn när patientens situation så kräver av olika anledningar. Arbetet innebär att vara hos patienten all tid för att tillgodose behovet av tillsynen, exempelvis att förebygga fallrisk, undvika att patienten tar bort utrustning för övervakning etc eller skadar sig på olika sätt. Ordinarie personal har övergripande omvårdnadsansvar.

Arbetstiden är förlagd utifrån överenskommelse, arbetstiden varierar mellan dag, kväll, natt, vardag och helg.

Vem är du?

Som servicemedarbetare ingår att i samspel med vårdpersonal erhålla servicetjänster av god kvalitet och i rätt tid. För att trivas i rollen behöver du ha hög serviceförmåga, vara initiativrik och kunna arbeta självständigt under eget ansvar. Du trivs med många sociala kontakter och har en positiv inställning och månar om ett gott bemötande av såväl kollegor, patienter och anhöriga.

Arbetet ställer krav på samarbete, samspel, kommunikation och flexibilitet inför att prioritera arbetsuppgifter beroende på behovet i sjukvården, det är därför också viktigt att du är trygg i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse med möjlighet till schema över sommaren
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1309
Kontakt
  • Karin Bofride Nilsson, 0498-263302
  • Bemanningsenheten, 0498-204481,hsfbemanning@gotland.se
Publicerat 2022-11-29
Sista ansökningsdag 2023-03-31
Sök jobbet

Tillbaka till lediga jobb