Finsam Gotland 

Finsam Gotland är ett samordningsförbund för Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region Gotland. Inom regionen handlar det om hälso- och sjukvårdsförvaltningen, socialförvaltningen samt Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen

Syftet med samarbetet är att utveckla nya former för organisation och arbetssätt – alltid med individen i centrum.

Finsam Gotlands målgrupp är personer i behov av insatser från två eller flera av de samverkande parterna.  Människor med långvarig arbetslöshet, psykosociala eller hälsomässiga problem hamnar lätt i en gråzon mellan de olika ersättningssystemen. Detta kan leda till en rundgång mellan olika myndigheter/organisationer som resulterar i kortsiktiga och ineffektiva insatser.

Genom att samordna de ekonomiska resurserna ges förutsättningar för att utveckla en helhetssyn utifrån individens behov. Myndigheterna tar ett samlat ansvar för insatserna. På så sätt skapas möjligheter att utveckla och pröva nya former för organisering och arbetssätt.

Samordningsförbundet Finsam är ett resultat av Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Nu söker vi en ny förbundschef – välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som förbundschef kommer du att ansvara för att bereda ärenden och verkställa styrelsens beslut, vilket också innefattar att hålla styrelsen uppdaterad om verksamheten och ekonomi. Du är sammankallande och föredragande vid förbundets olika möten och ansvarar för verksamhetsutveckling och att bedriva omvärldsbevakning. Som förbundschef har du ansvar för totalbudget och även för de olika insatsernas budget där du också följer upp och utvärderar förbundets insatser. Du företräder också samordningsförbundet på tjänstemannanivå internt samt externt.

Vem är du?

Du som söker har akademisk utbildning eller har erfarenheter och kvalifikationer som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga. 

Vi söker dig som är driven, strukturerad och självgående i ditt arbete. Du är lösningsorienterad och har god förmåga att prioritera utifrån övergripande strategier och att se till helheten.  

För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan utveckla och bibehålla goda relationer med både nuvarande och kommande samverkanspartners. Vidare är du en god kommunikatör och förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Kanske har du erfarenhet av att arbeta som process- eller projektledare? Eller kanske har du en bakgrund i att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor och större projekt som  t ex Europiska socialfonden?

Har du också god kunskap och erfarenhet från någon, eller helst flera av de ingående parternas verksamhetsområden? Och har du utöver detta också kunskap om hur arbete bedrivs i ett samordningsförbund och erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation så ser vi även detta som meriterande. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/56
Kontakt
  • Sofie Sköldpil, Försäkringskassan, 010-1120451
  • Kristina Ersson, Arbetsförmedlingen, 0104872642
  • Andreas Unger, Region Gotland, 0498-269894
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-02-19

Tillbaka till lediga jobb