Barn- och elevhälsan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Barn- och elevhälsan

Barn- och elevhälsan på Gotland har under ett antal år satsat på införandet av evidensbaserade metoder som PAX i skolan, YAM (Youth aware of mental health), MHFA (Mental Health First Aid), ABC föräldragrupp (Alla barn i centrum) och samtalsmetoden MI (motiverande samtal/motivational interviewing).

Barn- och elevhälsan är en välfungerande och driven verksamhet som vill ge varje medarbetare möjlighet till personligt och professionellt växande genom att tillhandahålla en arbetsplats med gemenskap, lyhördhet och ta till vara initiativ, engagemang och ansvarstagande. Vi är strax över 50 stycken anställda. Nya medarbetare uttrycker ofta att introduktionen på arbetsplatsen håller mycket god kvalitét.

Skolfam är en förebyggande satsning till barn och ungdomar placerade i familjehem. Skolfam är en arbetsmodell där socialtjänst, skola och familjehem samverkar med fokus på att stärka skolresultat för barn i familjehem. Målet är att förbättra barns möjligheter till en positiv framtid genom att fokusera på den skyddande effekt som skolframgång ger.

Skolfam är organiserad inom den centrala förvaltningsgemensamma avdelningen Barn- och elevhälsan där det jobbar psykologer, läkare, sjuksköterskor, kuratorer, fysioterapeut, hörsel-, syn-, talpedagog samt sjukhuslärare.

Vi erbjuder 38,75h/v, flextid samt friskvårdstimme/friskvårdsbidrag. Inom Barn- och elevhälsan har vi dessutom regelbundna gemensamma frisk- och trivselaktiviteter.

Din arbetsuppgifter

Som psykolog i Skolfam arbetar du i team tillsammans med specialpedagog och samverkar med skola, familjehem och ansvariga socialsekreterare. Tillsammans med specialpedagogen gör ni en individuell kartläggning av barnets förutsättningar. Ni kartlägger barnets styrkor och eventuella kunskapsluckor i svenska och matte samt bedömer barnets intellektuella begåvning, känslomässiga status samt kognitiva, sociala och praktiska färdigheter. Kartläggningen ligger till grund för den ”Skolfamplan” som gemensamt utformas av skolpersonalen, familjehemmet och Skolfamteamet. Arbetet innebär en del resor i att du under perioder kommer att besöka andra städer i Sverige där våra barn kan vara placerade.

Du kommer också att ingå i vår psykologgrupp som består av 11 psykologer som har gemensam arbetsplats. Vi har regelbundna kollegiala träffar och olika team-möten med fokus på kollegialt utbyte, likvärdighets, - kvalitets-/patientsäkerhets- och utvecklingsarbete. Det är en mycket välfungerande professionsgrupp med högt till tak och en kultur som präglas av generositet.  Psykologgruppen och Skolfam leds av enhetschef som även är psykolog.

Vem är du

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du som söker är legitimerad psykolog. Tjänsten kräver körkort och tillgång till bil.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från liknande uppdrag.

Vi söker dig som har lätt för att arbeta strukturerat och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt där du sätter upp och håller tidsramar. Du är samarbetsorienterad, serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/735
Kontakt
  • Daniel Seestrand, Enhetschef, 070-4477164
Facklig företrädare
  • Leonard Fältström, Sveriges Psykologförbund, 070-7888125
Publicerat 2023-07-10
Sista ansökningsdag 2023-07-24

Tillbaka till lediga jobb