Beroendeenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Beroendeenheten

Vi vill vara en lättillgänglig och attraktiv verksamhet för personer med beroende av alkohol, narkotika eller spel om pengar samt för anhöriga till personer med beroende. Våra besökare erbjuds rådgivning, utredning och beroendebehandling i form av ADDIS, MI, återfallsprevention, HAP, 12-stegsprogram, CRA och CRAFT vilka är evidensbaserade metoder som rekommenderas i nationella riktlinjer. Verksamheten har en lång tradition av att ge behandling och anhörigstöd i grupp, då vi ser att det ökar möjligheten till förändring. Vi erbjuder även barnsamtal där barn får information och stöd. Vi har utåtriktat arbete i form av information och konsultation till angränsande myndigheter och vårdgivare.

All personal inom individ- och familjeomsorgen är utbildade enligt Signs of Safety. Det innebär att vi jobbar med att barn, familjer och nätverk ska vara delaktiga i hur problem kan lösas. Vi tror på personens egna möjligheter och förutsättningar att ta makten över sitt fortsatta liv. Genom Signs of Safetys förhållningssätt och olika verktyg kan vi skapa bättre förutsättningar för hållbara lösningar för dem vi möter.

Dina arbetsuppgifter

Som behandlare på Alkohol-och drogrådgivningen blir du en av sex personer som arbetar både i nära samarbete med varandra men också självständigt. Du kommer att hålla i individuella behandlingssamtal samt vara gruppledare för olika behandlingsgrupper. Vi är måna om att alla i arbetsgruppen känner ett helhetsansvar för verksamheten och våra klienter och att vi är hjälpsamma mot varandra för att nå dit. Du blir därmed en viktig kugge i att få logistiken att fungera så att vi kan ge bästa möjliga behandling.

En annan central del i arbetet är att vara en del i vårt utvecklingsarbete utifrån ambitionen att erbjuda evidensbaserad och kvalitativ behandling. Du kommer att erbjudas utbildning och fortbildning i samtliga metoder som du arbetar med. Vi har även extern handledning.

Vem är du?

Vi söker dig som har Socionomexamen eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig akademisk examen.

Du har kunskap om aktuell sociallagstiftning och är väl orienterad i samhällets olika funktioner. Erfarenhet av arbete med personer med beroende är meriterande, men stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att du kan ingå som en nära samarbetspartner i arbetsgruppen.

Vid sidan av kraven på kunskaper och erfarenhet ser vi att du är en trygg, engagerad och ansvarstagande person som har lätt för att samarbeta med andra och som har förmåga att möta människor professionellt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du tycker om att tala inför grupper och kan på ett pedagogiskt och inspirerande sätt förmedla information och kunskap. Du trivs i en arbetsgrupp med nära samarbete och vill bidra till att verksamheten håller hög kvalité och servicenivå.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 38,75 h/v
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/791
Kontakt
  • Åsa Fagerlund, 0498-268808
  • Henrik Söderdahl, 0498-203626
Publicerat 2023-07-03
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Tillbaka till lediga jobb