Laboratoriemedicinskt centrum Gotland

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Laboratoriemedicinskt centrum Gotland

Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser och innebär samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Inom sjukvården på Gotland byggs nära samarbeten snabbt, beslutsvägarna är korta vilket skapar smidighet för patienter och medarbetare.

På vårt multidisciplinära sjukhuslaboratorium lägger vi stor vikt både vid medarbetarnas trivsel och vid vårt kvalitetsarbete. LaboratorieMedicinskt Centrum Gotland omfattar kemlab, transfusionsmedicin med blodcentral, mikrobiologen, fyslab och vattenlab.

Uppdraget och innehållet i tjänsten kan utformas utifrån din erfarenhet, kompetens och intresse med hänsyn tagen till verksamhetens behov.

Vi erbjuder dig introduktionsprogram, utbildningar, interna föreläsningar, temadagar samt möjlighet till friskvård inom sjukhuset eller med friskvårdsersättning.

Dina arbetsuppgifter

LaboratorieMedicinskt Centrum Gotland är ett mindre sjukhuslaboratorium, därför har vi stora möjligheter till varierande arbetsuppgifter. Du kommer att få arbeta först och främst inom Klinisk mikrobiologi och Fyslab men arbete inom övriga sektioner kan förekomma.

I dina arbetsuppgifter på Mikrobiologen ingår bland annat inregistrering och odling av prover, beställningar av förbrukningsmaterial lagerpåfyllning, arkivering, dokumentdestruktion, debiteringar och för laboratorium övrigt förekommande arbetet. Utifrån schemat arbetar du dag och kväll. Helgarbete kan förekomma efter upplärning och enligt överenskommelse. Du kommer att ha kontakt med vårdpersonal och övriga kunder mestadels via telefon.

På Fyslab kommer dina arbetsuppgifter  variera mellan administrativt arbete såsom bokning av patienter, telefontid, beställning av förbrukningsmaterial, kontakt med avdelningar samt organisation kring utlämning och insamling av utrustning. Lika delar patientkontakt med polikliniska och inneliggande patienter med utförande av vilo-EKG och utlämnande av långtids-EKG, blodtryck och sömnutrustning.

Stora möjligheter finns att utveckla sina arbetsuppgifter efter utbildning, förmåga och intresse.

Vem är du?

Du som söker är utbildad undersköterska eller har naturvetenskaplig gymnasieutbildning eller liknande.

Som person beskrivs du som noggrann, har en känsla för kvalitet. Du har god förmåga att självständigt planera, prioritera och genomföra ditt arbete. Det är viktigt att du gillar att arbeta med varierade arbetsuppgifter och lära dig nya saker. Vi ser det som meriterande om du har medverkat i handledning.

Vi vill också att du är serviceinriktad och vill arbeta för patientens och verksamhetens bästa samt hjälpa annan vårdpersonal och våra kunder när frågeställningar uppstår. Gruppen är viktig för oss därför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1287
Kontakt
  • Tanja Larsson, enhetschef, 0498-268974
Facklig företrädare
  • Sandra Tellström , 0498-268434
Publicerat 2023-12-20
Sista ansökningsdag 2024-01-03

Tillbaka till lediga jobb